Dünya Gümrük Günü

Dünya Gümrük Günü -Ereğlide tören düzenlendi


ZONGULDAK (A.A) - Ereğlide Dünya Gümrük Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     İlçe merkezindeki törende, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Ereğli Gümrük Müdürü Mehmet Yıldız, yaptığı konuşmada, Türkiyenin de kurucu üye olduğu ve halen 179 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütünün temelini oluşturan Gümrük İşbirliği Konseyinin ilk toplantısını yaptığı 26 Ocakın Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını söyledi.
     Geçen yıl ilçeden 1 milyar 290 milyon 519 bin 366 dolar ithalat, 447 milyon dolar civarında da ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
     Müdürlüğümüz kanunların uygulanması, kaçakçılığın önlenmesi, ithalat, ihracat ve dış ticaretin düzenlenmesi ilgili görevini getirmek için elinden geleni yapmaktadır. Ekonominin canlanmasını temin etmek için de mükellefe her konuda yardımcı olmaktayız. Vatandaşlarımıza devletin gülen yüzünü göstererek yasal her türlü işinde kendisine yardımcı olunmaktadır. Biz gümrüklerin işlevinin üst düzeyde gerçekleşmesi ile ülke ekonomisinin kalkınmasına doğru orantılı olarak katkı sağlayacağı kanısındayız. Gümrük Müdürlüğü olarak ticaretin geliştirilmesi hususunda her türlü katkıyı sunmaya hazırız.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Dünya Gümrük Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER