Dünya Gümrük Günü

Dünya Gümrük Günü -Taşucu Gümrük Müdürü Canik: -Taşucu Gümrük Müdürlüğü olarak 2012 yılında yaklaşık 254 milyon dolar değerinde ihracat, 126 milyon dolar civarında da ithalat işlemi gerçekleştirdik


MERSİN (A.A) - Taşucu Gümrük Müdürü Muharrem Canik, Taşucu Gümrük Müdürlüğü olarak 2012 yılında yaklaşık 254 milyon dolar değerinde İhracat, 126 milyon dolar civarında da ithalat işlemi gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Dünya Gümrük Günü nedeniyle Kilikya Otelde Taşucu Gümrük Müdürlüğü tarafından kokteyl düzenlendi. Kokteylde gümrük günü pastası Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ve Gümrük Müdürü Muharrem Canik tarafından kesildi.
     Canik, burada yaptığı konuşmada, gümrüklerin ilk kez 1861 yılında Rüsumat Emaneti adı altında doğrudan sadrazamlığa bağlı olarak açıldığını söyledi.
     Canik, Rüsumat Emanetinin 1909 yılında kaldırılarak Rüsumat Umum Müdürlüğü olarak Maliye Bakanlığına bağlandığını, 22 yıl sonra ise tekel idaresi ile birleştirilerek Maliye ve Gümrük Bakanlığı şeklinde yeniden organize edildiğini, bugün ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak faaliyetine devam ettiğini hatırlattı.
     Türkiyenin uluslararası gelişmeleri yakından takip ettiklerine değinen Canik, şunları kaydetti:
     Taşucu Gümrük Müdürlüğü olarak 2012 yılında yaklaşık 254 milyon dolar değerinde İhracat, 126 milyon dolar civarında da ithalat işlemini gerçekleştirdik. Gümrüğümüzde genellikle KKTCe gemi seferleri yapılırken, Suriyeye açılan kara kapılarının kapanması nedeniyle bu kapılardan yapılan ticaretin önemli bölümü Taşucu Seka Limanına kaymıştır. İşlem hacmimiz artmakla birlikte ticaretin aksamaması için tüm personelimle birlikte olağanüstü gayret göstermekteyiz.
     Canik, 2012 yılı içerisinde 5607 sayılı Kaçakçılıklı Mücadele Kanununa muhalefetten 18 olayda 22 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını, 372 bin TL değerinde de kaçak mal yakaladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Dünya Gümrük Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER