İngilizceyi, yabancı öğretmenlerden öğreniyorlar

İngilizceyi, yabancı öğretmenlerden öğreniyorlar -Osmaniyedeki özel bir okulda ABD, İngiltere ve İskoçyalı 12 İngilizce öğretmeni, yarıyıl tatilinde 200 öğrenciye yabancı dil eğitimi veriyor


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyedeki özel bir okulda ABD, İngiltere ve İskoçyalı 12 İngilizce öğretmeni, yarıyıl tatilinde 200 öğrenciye yabancı dil eğitimi veriyor.
     Hoşgörü Lisesi Müdürü Lokman Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı öğretmenlerin İngilizce Kış Okulu programı kapsamında, ortaokul ve lise öğrencilerine İngilizce eğitimi verdiğini belirtti.
     İngilizce eğitimini önemsediklerini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:
     Bilindiği gibi İngilizce, hayatın her aşamasında yer almaya başladı. Öğrencilere bir haftada İngilizce öğretilemeyeceğini biliyoruz. Öğrencilerimiz İngilizceyi bilseler de konuşma konusunda öz güven eksikliği yaşıyor. Biz bu eksikliği gidermek arzusundayız. Öğrencilerimiz bir hafta boyunca İngilizce eğitimini şarkılar söyleyip, oyunlar oynayarak alıyor. Konuk ettiğimiz 3 ayrı ülkeden 12 öğretmenin öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Geçtiğimiz yılda aynı şekilde yabancı ülkelerden öğretmenler davet etmiştik. Öğrencilerimize büyük faydası oldu. Bu sebeple biz de bu eğitimi tekrarlamak istedik. İngilizce eğitiminin yanı sıra çeşitli aktiviteler ve geziler düzenleyeceğiz.
     ABDden gelen öğretmen Katelyn Venables de İngilizceyi öğrenciler üzerinde fobi olmaktan kurtararak hobi haline dönüştürmek istediklerini belirterek, Bunu da şarkı söyleyerek, çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli yöntemlerle yapıyoruz. Değişik ülkelerden gelen diğer İngilizce öğretmen arkadaşlarımda Osmaniyeyi ve insanlarını çok sevdik. Eğitim sonunda hem öğrenciler hem de bizlerin büyük kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber İngilizceyi, yabancı öğretmenlerden öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER