Dünya İnsan Hakları Günü

Dünya İnsan Hakları Günü -CHP Mersin Milletvekili Öztürk: -İnsanı bir sınıfa, bir ideolojiye, bir başka kimliğe sıkıştırmak doğru bir anlayış değildir


MERSİN (A.A) - CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, insanı bir sınıfa, bir ideolojiye, bir başka kimliğe sıkıştırmanın doğru bir anlayış olmadığını belirtti.
     Öztürk, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, sadece İnsan Hakları Gününün yıldönümünde değil, hayatın her anında ve her gün insanı esas alan, insan merkezli, insanı el üstünde tutan bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini ifade etti.
     Cinsiyeti, mezhebi, dili, inancı, ideolojisi ne olursa olsun, insanın, insana eşit olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:
     İnsanı bir sınıfa, bir ideolojiye, bir başka kimliğe sıkıştırmak doğru bir anlayış değildir. Adaletin, hakkın, hukukun üstün olduğu, insanların kendilerini özgürce ifade edebildiği, tüm insanların ezilmeden, dışlanmadan, ötekileştirilmeden, ayrımcılığa uğramadan yaşadıkları ülke topraklarında, sadece insan olmalarından ötürü sahip oldukları temel haklarını eşit şekilde kullanabileceği bir dünya diliyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER