Dünya mutfağının lezzetlerini öğreniyorlar

Dünya mutfağının lezzetlerini öğreniyorlar -Hatayın Reyhanlı ilçesinde açılan kursa katılan 192 kişi, Türk mutfağı başta olmak üzere ABD, İngiltere, Fransa, İspanya mutfağının değişik lezzetlerini hazırlamayı öğreniyor (


HATAY (A.A) - Türkiyenin yemekleriyle ünlü kenti Hatayın Reyhanlı ilçesinde açılan kursa katılan 192 kişi, Türk mutfağı başta olmak üzere ABD, İngiltere, Fransa, İspanya mutfağının değişik lezzetlerini hazırlamayı öğreniyor.
     Çalışma ve İş Kurumu tarafından finanse edilen Meslek Edindirme Kursuna katılanlar, farklı ülkelerin yemek ve pasta çeşitlerinin yanı sıra, ülkelerin mutfak düzeni, servis şekli hakkında bilgi ediniyor.
     Kurs eğitmeni Pınar Zeytun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftada 5 gün düzenlenen kursa, ev hanımlarının yanı sıra değişik meslek gruplarından 192 kişinin katıldığını söyledi.
     Kursiyerlere dünya mutfağıyla ilgili genel bilgilerin yanı sıra, yemeklerle ilgili de teorik ve uygulamalı eğitimler verdiklerini ifade eden Zeytun, 6 ay sürecek kursa katılanların staj da yaptıklarını kaydetti.
     Zeytun, kursa ilginin çok iyi olduğunu dile getirerek, kursiyerlerin sigortalarının yapıldığını, günlük belirli bir miktar da ücret verildiğini söyledi.
     Başarılı kursiyerlere kurs sonunda sertifika verileceğini vurgulayan Zeytun, bu sayede ev hanımları başta olmak üzere birçok kişinin istihdama kazandırılacağını kaydetti.
     Açılan kursa bir arkadaşının tavsiyesi üzerine katılan üniversite öğrencisi Ahmet Eker, yemek yapmaya büyük ilgi duyduğunu söyledi.
     Kurs sayesinde dünya mutfağının değişik lezzetlerini öğrendiklerini ifade eden Eker, başarılı olup sertifika alması halinde bu sektörde iş bulmasının çok daha kolay olacağına inandığını kaydetti.
     Ev hanımı Rabiye Arslan ise, haftada 5 gün, günde 8 saat uygulamalı ve teorik dersler aldıklarını, ayrıca haftada 1 gün de staj yaptıklarını belirtti.
     Farklı ülkelerin yöresel tatlarını ve sofra düzenlerini öğrenerek kendini geliştirmeye çalıştığını vurgulayan Arslan, kurs sonunda ev ekonomisine katkı olması amacıyla çalışmayı düşündüğünü söyledi.
    
     Muhabir: Cem Genco/İsmihan Özgüven/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Dünya mutfağının lezzetlerini öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER