Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü

Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü kutlamaları -Samsun Meteoroloji Müdürü Murat Asar, mesaj yayımladı


SAMSUN (A.A) - Samsun Meteoroloji Müdürü Murat Asar, Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü kutlamaları dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Asar, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada görülen 31 değişik doğal afetten 27sinin meteorolojik şartlarla ilişkili olduğunu belirtti.
     2012 yılında dünya genelinde 905 doğal afet meydana geldiğini anlatan Asar, şunları kaydetti:
     Olayların yüzde 93ü meteorolojik kaynaklı, yüzde 7si ise jeofiziksel kaynaklıdır. Dünyada 2012 yılında yaşanan doğal afetler, ekonomiye 160 milyar dolar zarar vermiştir. Bunun 62 milyar doları sigorta kayıplarıdır. Maddi kayıpların yüzde 17si jeofiziksel kaynaklı, yüzde 87si meteorolojik kaynaklı olup 2012de dünya genelinde meteorolojik kaynaklı afetlerin ekonomiye maliyeti yaklaşık 140 milyar dolardır.
     Geleceğimizle ilgili iklim kaynaklı küresel ve bölgesel tehditlere karşı korunma yollarını öğrenmeli ve şimdiden ülke olarak gerekli tedbirleri almalıyız. Dünya Meteoroloji Teşkilatının 2013 yılı 23 Mart kutlamaları için belirlemiş olduğu tema, bu konuda dikkat çekmektedir. Can ve mal emniyeti için havayı gözlemleyerek, bizlerin birey, toplum ve kurumlar olarak şimdiden alacağımız tedbirlerle bu ideali gerçekleştirebileceğimize inancım sonsuzdur.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER