Dünya Otizm ve Farkındalık Günü

Dünya Otizm ve Farkındalık Günü -OÇEMde çeşitli etkinlikler düzenlendi


MALATYA (A.A) - Dünya Otizm ve Farkındalık günü dolayısıyla Yeşilyurt İlçesindeki Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Salonundaki etkinliğe Malatya Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turgut Türkyılmaz, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Oktay Taş, çeşitli kurumların yetkilileri, öğrencilerle veliler de katıldı.
     Okul Müdürü Aziz Mavuş, açılışta yaptığı konuşmada, merkezlerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Otistik çocukların eğitiminin özel olmasının yanı sıra hassasiyet gerektirdiğini dile getiren Mavuş, Eğer gerekli şart ve imkanlar sağlanırsa, eğitmenler, veliler gereken sabrı, cesareti ve hevesi gösterirlerse ve sevgilerini de işin içine katarlarsa bu çocukların başaramayacakları bir şeyin olmadığını göreceklerdir dedi.
     Etkinlikler kapsamında engelli öğrenciler, dans, müzik ve folklor gösterileriyle Dünya Otizm ve Farkındalık Gününü kutladı. Gösterilerin ardından protokol üyeleri Turgut Özal İş Okulu öğrencilerinin el emeklerinden oluşan sergiyi gezdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Dünya Otizm ve Farkındalık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER