Dünya Sağlık Günü

Dünya Sağlık Günü -AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar: -"Çağımız insanlığı tehdit eden sağlık sorunlarının başında obezite ve madde bağımlılığı gelmektedir"


ADANA (A.A) - TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, çağımız insanlığı tehdit eden sağlık sorunlarının başında obezite ve madde sağımlılığı geldiğini bildirdi.
     Ünüvar, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlığın, ruhen, bedenen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlandığını belirtti.
     Sağlık kavramının hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemeyeceğini veya ölçülemeyeceğini bildiren Ünüvar, sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı bireyin sağlıklı olması gerektiğini kaydetti.
     Ünüvar, bir ülkede hastaların tedavi edici kurumların başarısının yanı sıra halk sağlığı yada koruyucu sağlık kurumlarının başarısı ve çalışmalarının da çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti
     "Çağımız insanlığı tehdit eden sağlık sorunlarının başında obezite ve madde bağımlılığı gelmektedir. Obezite, kalp, karaciğer, psikiyatrik gibi kronik hastalıklara sebep olmaktadır. Obezite sorunu yemek yeme alışkanlıklarımızı ve düzenli spor yapılarak çözülebilecek bir problemdir. Özellikle ABD başta olmak üzere tüm dünyada obezite ile savaş devam etmektedir. Ülkemizde obezite ile mücadelede ki Sağlık Bakanlığının aşarısı takdirle karşılanmaktadır. Madde bağımlılığı ise bireyleri, toplumları ve insanlığı tehdit eden hastalıkların başında gelir. Sigara kullanımı da madde bağımlılığı arasına girmektedir. Türkiyenin sağlık alanındaki başarıları vatandaşlarımız kadar, tüm dünyanın da ilgisini çekmiştir. Bu konuda Türkiye başarıları devam edeceğine canı gönülden inanıyorum. Her birey tüm dünyanın neresinde olursa olsun kaliteli sağlıklı bir yaşam hakkına sahiptir."
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Dünya Sağlık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER