Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Dünya Sigarayı Bırakma Günü -Halk Sağlığı Müdürü Erdoğan: Çocuklarımızı ve gençlerimizi sigaranın araçlarından korumak amacıyla, 19 ekip ile il ve ilçelerde sigara ile ilgili denetimler etkin bir şekilde sürdürülmektedir.


SAKARYA (A.A) - Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, çocukları ve gençleri sigaranın zararlarından korumak amacıyla 19 ekip ile il ve ilçelerde sigara ile ilgili denetimlerin etkin bir şekilde sürdüğünü bildirdi.
     Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü adıyla yapılan etkinliklerin amacının, sigaranın zararları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti.
     Her yıl dünyada yaklaşık 2 milyon 500 bin kişinin sigaranın sebep olduğu hastalıklar yüzünden hayatını kaybettiğini vurgulayan Erdoğan, sigaranın sebep olduğu en önemli ölüm sebebinin akciğer kanseri olduğunu, bunu kalp hastalıkları ve diğer kanser türlerinin takip ettiğini ifade etti.
     Erdoğan, sigara içilen bir ortamda bulunmanın ve ortamdaki kirli havayı teneffüs etmenin pasif sigara kullanımı olarak ifade edildiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:
     Toplumun teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sigaranın zararlarından korumak amacıyla, 19 ekip ile il ve ilçelerde sigara ile ilgili denetimler etkin bir şekilde sürdürülmektedir. Kapalı alanlarda ve toplu yaşam alanlarında, sigara ile mücadele konusunda vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız vardır. Vatandaşlarımız tarafından kapalı alanlarda sigara içildiğinin tespit edilmesi halinde, Bakanlığımızın 184 numaralı telefonuna ihbarda bulunulabilecektir.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Dünya Sigarayı Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER