Dünya Su Günü

Dünya Su Günü -MESKİ tarafından etkinlik düzenlendi


MERSİN (A.A) - Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Dünya Su Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
     MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı konferans salonundaki törende yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerle özellikle çocukların zihninde suyun önemine ilişkin yer edinmeyi istediklerini söyledi.
     Böylelikle su tasarrufunda kalıcı bir adım atılacağına inandıklarını ifade eden Ülgen, Sınırlı su kaynaklarımız her geçen gün azalmakta. Bugün dünya nüfusumuzun 3de 1i su kaynaklarına ulaşamamaktadır. Dünyada yaşayan canlıların ortak kaynağı sudur. Bu yüzden dünyada ve ülkemizde suyun önemi her geçen gün hayati derecede artmaktadır. Bir Damla da Sen Kurtar sloganıyla başladığımız etkinliklerimiz sürüyor. Hedefimiz su kullanımındaki israfı önlemektir dedi.
     Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan da, Türkiyede eşi benzeri olmayan ve 7 gün boyunca örnek bir kutlama programı hazırlandığını belirterek, Toros Dağlarına sahip olan Mersinin su kaynağı konusunda şanslı olduğunu vurguladı.
     MESKİnin Mersinlilere kaliteli hizmeti sunmak için projeler ürettiğini dile getiren Ülgen, şunları kaydetti:
     MESKİ Genel Müdürlüğünün, Mersinde yaşayan vatandaşlarımıza sağlıklı içme suyu temini, insan sağlığı ve hayatını yakından ilgilendiren bir faaliyettir. Bir insan hakkı olan temiz suya erişim için su kaynaklarının, isale hatları ve arıtma tesislerinin, suyun biriktirildiği haznelerin ve şehir şebekesinin temiz ve güvenli olması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Tabii biz böyle çalışırken insanlarımızın doğru kullanımı da çok önemlidir. Suyu doğru kullanmayı öğrenmeli ve uygulamalıyız. Su temini ve kanalizasyon tesisleri, bir toplum için canlılardaki kan damarları gibidir.
     Etkinlikte, bazı yarışmalarda derece alanlarla, özel ödüle layık görülenlere çeşitli hediyelerle plaket verildi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER