Dünyanın kadavradan ilk rahim nakli

Dünyanın kadavradan ilk rahim nakli -AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan: -"Bu bir süreç, burada önemli olan hastanın eline sağlıklı bir bebek alması" (Foto


ISPARTA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Ömer Özkan, kadavradan rahim nakli yapılan ve hamile kalan hastayla ilgili, "Bu bir süreç, burada önemli olan hastanın eline sağlıklı bir bebek alması" dedi.
     Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Birliği tarafından, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde düzenlenen Transplantasyon Sempozyumuna katılan Özkan, sempozyum öncesinde basın mensuplarıyla sohbet etti.
     Bugüne kadar önemli sayılabilecek organ nakli operasyonları gerçekleştirdiğini ifade eden Özkan, bunlardan daha önemlisinin farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.
     Türkiyedeki kadavra bağışına da değinen Özkan, "Kadavra bağışında çok da arzu edilen düzeyde değiliz. Bunu çok iyi biliyoruz. Biz genelde canlıdan nakil yapıyoruz. Dünya ortalamasının iyi yerinde değiliz. Kötü de olmamakla birlikte daha iyi bir seviyeye ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
     Dünyada kadavradan ilk rahim nakli yapılan Derya Sertin durumunun takip edildiğini belirten Özkan, "Bu bir süreç. Burada önemli olan hastanın eline sağlıklı bir bebek alması. Bu bir tüp bebek tedavisi. Riskleri ve takibinde zorlukları var. Hedefimiz, nakil ve gebeliğin ardından sürecin uygun bir şekilde devam etmesi. Bunun için çalışmalar devam edecek" diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Leyla Ataman Koyuncuoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Dünyanın kadavradan ilk rahim nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER