Düzcede Gönül Elçileri projesi tanıtıldı

Düzcede Gönül Elçileri projesi tanıtıldı


DÜZCE (A.A) - Düzcede Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
     Yenikent Polis Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmazın eşi Aysel Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinatörlüğünde başlatılan proje ile koruma altındaki çocukların koruyucu ailelere verileceğini anlattı.
     Çocukların aile içi şiddet, geçimsizlik, ölüm ve ayrılma gibi nedenlerden dolayı koruma altına alındığına dikkati çeken Yılmaz, Çocuklarımız bu durumu hiçbir şekilde hak etmiyor. Koruma altına alınmak, çocuklarımızın tercihi değildir dedi.
     Yılmaz, projenin devamlılık arz eden, sosyal adalet içinde denetime açık ve şeffaf anlamda işleyecek bir proje olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Bizler el ele verelim ki o çocuklar hayata tutunsun. Mevcut yurtlarda çocuklara her türlü bakım ve iyi hizmet verilse de aile sıcaklığı ve hayata dair sorumluluk bilinci verilemiyor. Bu nedenle 14 bin çocuğumuzun acil korunması gerekiyor.
     Koruyucu Aile müessesesi hem çocuğu koruyor, hem de aileye artı bir yük getirmiyor. En önemlisi ise çocuk yasal mirasçı olmaksızın anneyi sigortalı yapıyor. Kimsesiz çocuklarımızı aile yaşantısı bağlamında topluma kazandırmak ortak vizyonumuzdur.
     Toplantıda kadınlara proje hakkında bilgiler verildi.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzcede Gönül Elçileri projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER