Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -18 Mart Çanakkale Zaferi -Düzce Belediye Başkanı Bayram: Çanakkale Zaferi emperyalizme karşı bir direniştir


DÜZCE (A.A) - Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Çanakkale Zaferi emperyalizme karşı bir direniştir dedi.
     Bayram, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferinin Kurtuluş Mücadelesinin önemli bir safhası olduğuna dikkat çekti. Milletlerin tarihinde bazı önemli günlerin milat kabul edildiğini belirten Bayram, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi tarihimizde milat kabul edilen dönüm noktalarından biridir. Bu milat; bir ülkenin emperyalist güçlere bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmiştir ifadelerini kullandı.
     Bayram, mesajında şunları kaydetti:
     Kurtuluş Savaşı Mücadelesi içinde 1915 tarihi, bir ülkenin toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına karşı verdiği onurlu direnişin bir öyküsü olmuştur. Türk vatanını işgale niyetlenen işgalci ve sömürgeci devletler Çanakkalede tam bir bozguna uğramışlardır. Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya Savaşı sırasında Türkiyenin çarpıştığı 10 cepheden biriydi. Çanakkale Deniz Savaşı ile Türkiyenin geçilemeyeceği, işgal edilemeyeceği dünyaya gösterilmiş oldu.
    
     -Yığılca Ak Parti İlçe Başkanı Yiğit:
     Memleketimiz zor zamanlardan geçerek, tarihine böyle anlamlı ve
     büyük zaferler yazdırarak bugünlere gelmiştir
    
     Yığılca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Yiğit, vatanı ve istiklali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk milletinin tarih boyunca büyük zaferlere imza attığını belirterek, Çanakkale Zaferi aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destan ve tarihin akışını değiştiren büyük bir zaferdir. dedi.
     Memleketimiz zor zamanlardan geçerek, tarihine böyle anlamlı ve büyük zaferler yazdırarak bugünlere gelmiştir diyen Yiğit, şöyle konuştu:
     Bizlere düşen görev ise atalarımızdan aldığımız bu emanete sahip çıkarak daha ileriye götürmek, bizden sonraki nesillere en az onların bize emanet ettikleri kadar güzel bir memleket bırakmaktır
    
     Muhabir : Akif Karslı - Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER