18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Vanın Çaldıran ilçesindeki törende, davetlilere üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi


VAN (A.A) - Vanın Çaldıran ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, davetlilere üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.
     Çaldıran Anadolu Lisesindeki törende, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Oyunda rol alan öğrencilerin cephede üzüm hoşafı ve ekmek yiyerek savaşa katılmaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
     Öğrenciler, oyunun ardından davetlilere de üzüm hoşafı ve ekmek ikramında bulundu.
     Program organizasyonunu yapan öğretmen Olgu Tatlıcan, Çanakkale şehitlerinin cephede geçen zorlu yaşamlarını hazırladıkları oyunla yansıtmaya çalıştıklarını belirterek, davetlilerin de o günleri unutmaması için kendilerine askerlerin menüsünde bulunan üzüm hoşafı ve ekmek ikram ettiklerini söyledi.
     Daha sonra ilçedeki çeşitli okullarda eğitim gören 33 öğrenciden oluşan koro, Çaldıran Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Vahdettin Çakarın yazdığı, müzik öğretmeni Emrah Aydının bestelediği Sımsıcak adlı şiiri seslendirdi.
     Şiiri, Çanakkale şehitlerini anmak için kaleme aldığını vurgulayan Çakar, ülkenin kurtuluşu için tarih yazan şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti.
     Program ilçede düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER