Batman KCK davası

Batman KCK davası -Aralarında Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temelin de bulunduğu 22si tutuklu, 40 sanığın yargılanmasına devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKnın Batman yapılanması içinde yer aldıkları gerekçesiyle, aralarında Batman Belediyesi Başkan Vekili Serhat Temelin de bulunduğu 22si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu 22 sanık ve avukatları ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Adil Aslan ile Erdal Tuncerin delil ikamesi okundu.
     Mahkeme başkanı, sanık Erdal Tuncerin kent meclisi ve yürütme konseyinde yer alarak örgüt propagandası yaptığını, partinin düzenlediği yemekli toplantılarda para toplayarak örgüte gönderdiği gerekçesiyle hakkında dava açıldığını söyledi.
     Tuncer ise savunmasında, milletvekillerinin katılımıyla, Batman BDP il örgütünde bazen dayanışma yemeği düzenlediklerini belirterek, parti faaliyetleri kapsamında yemekte bağış toplandığını, örgüte para aktarıldığı yönündeki suçlamaları ise kabul etmediğini ifade etti.
     Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER