Düzce Müftüsü Emen:

Düzce Müftüsü Emen: -Ramazan ayında sıcaklıklar ve günün uzunluğu asla zarar vermez


DÜZCE (A.A) - Düzce Müftüsü Selami Emen, Ramazanda sıcaklıklar ve günün uzunluğu asla zarar vermez dedi.
     Emen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının şanına uygun karşılanıp uğurlanması gerektiğini belirterek, Ramazan ayının, insanlara iyilik, güzellik, merhamet ve güzel bir ahlak kazandırması gerektiğini söyledi.
     İnsanların nefislerini Ramazan ayında terbiye etmesi gerektiğini vurgulayan Emen, Ramazan ayı dışında 11 ay boyunca her gördüğümüzü yiyebiliyoruz ve bakabiliyoruz. Ramazan ayında her gördüğümüzü görmeyeceğiz, her duyduğumuzu duymazlıktan geleceğiz ve her gördüğümüzü yemeyeceğiz. Dolayısıyla nasıl melekler yememek ve içmemek suretiyle hayatlarını devam ettiriyorlarsa, bizler de yememek ve içmemek suretiyle melekleşeceğiz. Böylelikle nefislerimizi terbiye etmiş olacağız dedi.
     Ramazan ayının insanlara çok şey kazandıracağını vurgulayan Emen, şöyle konuştu:
     Ramazan ayı zekatların verildiği, bol duaların yapıldığı ve alındığı bir aydır. Bir fırıncı zekat verse o verdiği kişi, gelecek ekmeği fırıncıdan alacak. Dolayısıyla zenginin vermiş olduğu para tekrar zengine geri dönecek. Bu açıdan ramazan ayı, bin aydan hayırlı Kadir Gecesini muhafaza etmesi ve fitrelerin verildiği bir ay olduğu için önemli bir ay.
     Yaz aylarında oruç tutmanın mükafatının fazla olacağını işaret eden Emen, Kışın 8 saat oruç tutarken, yaz ayında 16 saat oruç tutulmasının sevabı aynı olurken mükafatı çok olacaktır. İbadetin süresi ne kadar uzun olursa sevabı o kadar çok olur. Saatlerin nasıl geçeceği düşüncesi şeytandan gelen bir vesvesedir. İlk günlerde alışmakta nefis zorlayabilir. Ramazan ayında sıcaklıklar ve günün uzunluğu asla zarar vermez dedi.
     Emen son olarak, Ramazan ayı boyunca işletme sahiplerinin oruç tutan işçisine kolaylık sağlaması gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzce Müftüsü Emen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER