Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Karanfil:

Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Karanfil: -Sağlıklı bir hayvanın bakışları canlı, tüyleri parlak ve yatık, kondisyonu iyi olur, ağız ve burun akıntısı olmaz


DÜZCE (A.A) - Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, Sağlıklı bir hayvanın bakışları canlı, tüyleri parlak ve yatık, kondisyonu iyi olur, ağız ve burun akıntısı olmaz dedi.
     Karanfil, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları kurbanlık alırken bazı kurallara uyulması konusunda uyardı.
     Sağlıklı bir hayvanın bakışları canlı, tüyleri parlak ve yatık, kondisyonu iyi olur, ağız ve burun akıntısı olmaz ifadelerine yer veren Karanfil açıklamasında, hayvan satışlarının hayvan pazarlarından ya da veteriner hekimlerin kontrolündeki ahırlardan yapılması gerektiğine vurguladı.
     Karanfil, açıklamasında şunları kaydetti:
     Kurbanlık hayvanlara eziyet edilmemelidir. Kesimden altı saat önce yem verme kesilmeli, ihtiyaç dahilinde su tüketmelerine izin verilmelidir. Kesim işlemi esnasında hijyenik kesim yerleri tercih edilmeli, kesimin gırtlak ile nefes veya yemek borusunun oradan yapılmasına özen gösterilmeli, omuriliğin kesilmemesine dikkat edilmelidir. Çünkü erken kesilen omurilik nedeniyle kan yeterince vücuttan atılamaz. Böylece etin kalitesi ve dayanıklılığı azalır. Kan iyice akıtılmalı, deri dikkatlice yüzülmelidir.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Karanfil: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER