Ebeler Haftası

Ebeler Haftası -Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Atçı: "Ebeler, değeri bilinmesi gereken sağlık çalışanlarıdır"


İZMİR (A.A) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Recep Atçı, anne ve bebek sağlığı hizmetlerinde sağlık teşkilatının önemli bir unsuru olan ebelerin, değeri bilinmesi gereken sağlık çalışanları olduğunu belirtti.
     Atçı, "Ebeler Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en eski mesleklerinden olan ebeliğin en saygın mesleklerden biri olduğunu, ebelerin toplum sağlığı açısından da son derece önemli bir görevi ifa etmekte olduklarını kaydetti.
     Bir ülkede kaliteli sağlık hizmetinin hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanlarının uyumu sayesinde mümkün olacağını ifade eden Atçı, bu nedenle sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesinin önem arzettiğini belirtti.
     Atçı şöyle konuştu:
     "Bütün sağlık çalışanlarımız gibi ebelerin gösterdiği üstün gayreti her zaman takdirle karşılıyoruz. Ebelerimiz, anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeni ile de kutsal bir görevi icra etmektedir. Ağır çalışma koşulları altında görevlerini yerine getirmeye çalışan ebelerimiz, sağlık sistemimizin önemli unsurlarından olmasına ve ülkemizdeki 168 yıllık tarihi geçmişine rağmen ne yazık ki hala hak ettikleri değeri görememektedirler. Kalkınmışlık göstergeleri arasında ilk sıralarda yer alan ana ölüm oranı, bebek ölüm oranı, 5 yaş altı ölüm oranı ve kızamık sıklığının azaltılmasında ebeler birinci derecede öneme sahiptirler. Ülkemizde sağlıklı bir toplumun oluşmasında büyük pay sahibi olan ebelere hak ettiği değeri vermeliyiz. Sağlığımızın temelleri anne karnında atılıyor. Ebeler, gebeliğin başından doğumdan sonraki döneme kadar kadınlarımızın yanında oluyor ve onların sağlığını korumak için çalışıyor. Bütün bunlar gözönüne alındığında ebeliğin, aslında toplumun gelişmişlik düzeyini etkileyecek kadar büyük bir güce sahip olduğu açıkça görülecektir.
     Yürürlükte olan Ebelik Kanunu da gözden geçirilmeli, görev tanımı ülkemiz şartlarına uygun olarak yapılandırılmalıdır. Ebelerin sosyal ve ekonomik statülerinin güçlendirilmesi için sendikamız gerekli mücadeleyi yapmaktadır. Bu duygularla Ebeler Haftasını kutluyorum."
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER