Ebelik Haftası

Ebelik Haftası -AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -"Ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir"


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, ebelerin sağlık sisteminin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu bildirdi.
     Özçelik, Ebelik Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ebelerin, fedakarca çalışarak sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Ebelerin, sağlık teşkilatının "can damarı" olduğunu belirten Özçelik, açıklamasında, "Ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir" ifadesini kullandı.
     Ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin ülkenin en ücra köşelere kadar ulaştırılmasında ebelerin üstlendiği göreve işaret eden Özçelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Ebelik, doğum öncesi ve doğum sonrası dönemlerde annenin düzenli izlenmesinden, gerekli bakım ve eğitimin verilmesinden, normal doğumların yapılmasından, riskli doğumların teşhis edilip sağlık kuruluşuna sevk edilmesine kadar sorumluluk taşır. Ayrıca ebelerimiz, aile planlaması eğitimi ve uygulamalarını, 0-6 yaş grubu çocukların büyüme ve gelişmelerini izlenmeyi ve aşılarının yapılmasını da takip ederek, bireye, aileye, topluma sağlık eğitimi vermekte, sağlık hizmetlerinde kullanılan sayısal verileri toplamakta etkin bir rol oynamaktadır. Bu kutsal görevi yerine getiren tüm ebelerimizin haftasını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık alanında sağlanan başarılardan dolayı teşekkür ediyorum."
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER