Eczacılık Haftası

Eczacılık Haftası -9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yenilmez: "İlaç tedaviniz ve sağlığınıza ilişkin her türlü konuda doğru bilgilenmek ve doğru yönlendirilebilmek için mutlaka eczacınıza danışmalısınız"


ESKİŞEHİR (A.A) - 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Yenilmez, ilaç tedavisinde ve sağlıkla ilgili her türlü konuda doğru bilgilenmek ve doğru yönlendirilebilmek için mutlaka eczacıya danışılması gerektiğini söyledi.
     Yenilmez, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, toplumun en yakın sağlık danışmanları olan eczacıların bu yıl 174. yılını kutladığını kaydetti.
     Besin takviyesi, bitkisel ürün, vitamin gibi her ilacın doğru kullanılmadığında bir zehir niteliğinde ve yarardan çok zararı olduğunu dile getiren Yenilmez, şöyle konuştu:
     "Bu nedenle tüm halkımıza sesleniyoruz, ilaç tedaviniz hakkında konuşmak ve aklınıza takılanları sormak, ilaçları doğru kullanıp kullanmadığınızdan emin olmak, evinizdeki ilaçları, ne için ve nasıl kullanmanız gerektiğini öğrenmek, eski ve gereksiz ilaçlarınızdan kurtulabilmek, ecza dolabınızı düzenlemek ve mevcut ilaçlarınızı gözden geçirmek, ilaçlarınızı nasıl saklamanız gerektiğine ilişkin bilgi almak, ilaçlarınızdan en yüksek faydayı sağlayabilmek, yani ilaç tedaviniz ve sağlığınıza ilişkin her türlü konuda doğru bilgilenmek ve doğru yönlendirilebilmek için mutlaka eczacınıza danışmalısınız."
     Yenilmez, eczacıların, birinci derece sağlık hizmeti sunumu gerçekleştiren kişiler olarak halk sağlığının korunmasında temel bir öneme sahip olduğunu anlatarak, "Bizler 14 Mayısta, Bilimsel Eczacılığın 174. yılında, hastalarımıza en yakın eczanede kendi sağlıkları gibi ilaçlarını da kontrol ettirmeleri gerektiğini, bunun da tedavinin çok önemli bir parçası ve eczacının yükümlülüğü olduğunu hatırlatmak istiyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eczacılık Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER