Edirnede gurbetçilerden protesto

Edirnede gurbetçilerden protesto (fotoğraflı - görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirne otoban gişelerinde bir grup gurbetçi, Bulgaristan gümrüğündeki işlemlerin uzun sürmesini ve otoban gişelerindeki kartlı geçiş sistemi nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalmalarını, korna çalarak protesto etti.
     Bulgaristan sınır kapısında saatlerce beklediklerini savunan gurbetçiler, yurda girdikten sonra da otoban gişelerinde kartlı geçiş sisteminde uzun süre beklediklerinin ifade etti
     Korna çalarak bu durumu protesto eden gurbetçilerden Bayram Akbel, AA muhabirine, uzun süre beklemenin artık gurbetçilerin çilesi olmaktan çıkması gerektiğini söyledi.
     Almanyadan Samsuna giden bir başka otoban gişesinde bekleyen gurbetçi Bahri Karahan da Avrupa Birliğinin Bulgaristanı almakla hata ettiğini savundu.
     Karahan, Bulgaristan sınır kapısında yurda giriş yapabilmek için 7 saat beklediğini ifade ederek, Yolları gibi gümrükleri de bozuk. 7 saat bekledik. Buna artık bir son verilmeli diye konuştu.
     Uzun sırada beklemek istemeyen ve kartlı geçiş sistemi olmayan pek çok gurbetçi OGSlerden kaçak geçiş yaparak yollarına devam etti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Edirnede gurbetçilerden protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER