Edirnede sağanak

Edirnede sağanak -Oğulpaşa Deresinin taşması sonucu Sazlıdere ve İskender köyleri arasında mahsur kalan 30 kişiden 26sı, sivil savunma ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı -Araçların üzerinde mahsur kalan 4 kişiyi kurtarma


EDİRNE (A.A) - Edirnede Oğulpaşa Deresinin taşması sonucu, Sazlıdere ve İskender köyleri arasında mahsur kalan 30 kişiden 26sı, sivil savunma ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Araçların üzerinde mahsur kalan 4 kişiyi kurtarma çalışmaları ise sürüyor.
     Alınan bilgiye göre, dün gece başlayan sağanak sonrası Oğulpaşa Deresi taştı. Derenin taşması sonucu, Sazlıdere ve İskender köyleri arasındaki arazide kurdukları çadırlarda yaşayan ve seyyar satıcılıkla geçimini sağlayan 30 kişi, mahsur kaldı.
     Suların 50-60 santimetre yükselmesi sonucu araçlarının üzerine çıkarak hayatta kalmaya çalışan ve aralarında 10 günlük bir bebek ile yaşlıların da bulunduğu 30 kişi, araçların megafon sistemini çalıştırarak yardım talebinde bulundu.
     Yoldan geçen sürücülere seslerini duyurmayı başaran kişileri kurtarmak için Edirne Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, botlarla yapılan çalışma sonucu 26 kişiyi kurtardı. Araçların üzerinde mahsur kalan 4 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.
     Bu arada, polis de İskender köyünde, su baskını tehlikesi içinde bulunan 20 evi boşalttı.
     (BAR-RC-İU)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER