Edirnede terör örgütüne yönelik operasyon

Edirnede terör örgütüne yönelik operasyon -Terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen bir kişi, Bulgaristan sınırında gözaltına alındı -Şüphelinin, Muştaki bir karakol baskını ve şantiye basma ile işçi kaçırma eylemlerine katıldığı b


EDİRNE (A.A) - Edirnede terör örgütü PKK üyesi olduğu ve çeşitli eylemlere karıştığı iddia edilen bir kişi, Bulgaristan sınırında gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli bir kişinin Bulgaristan sınırında bulunan Budakdoğanca köyünden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştığı ihbarı üzerine yaptıkları çalışmada, bu kişiyi gözaltına aldı.
     Şüphelinin üst aramasında, Cumali S. ismiyle Alman kimliği, bin 10 avro para ile bir kitap, müzik çalar ve kişisel kıyafetlerinin bulunduğu bir çanta ele geçiren jandarma, yaptıkları araştırmada, zanlının Erzurum Tekman ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu belirledi.
     Yapılan çalışmalarda, zanlının Varto Sulh Ceza Mahkemesince Devletin Birliği ve Ülke Bütünlüğünü Bozma, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Yasadışı Silahlı Örgüt Kurmak veya Katılmak ve Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlarından arandığı tespit edildi.
    
     -Katıldığı eylemler-
    
     Doktor Baran kod ismini kullanan kişinin katıldığı belirlenen eylemler şöyle:
     8 Temmuz 2010da Muş Varto İlçe Emniyet Müdürlüğüne silahlı saldırı, 9 Ağustos 2011de Bingöl Karlıova Elmadüzü Köyünde A.T. isimli vatandaşın kaçırılması, aynı gün, Karlıova hidrolektrik santrali şantiyesinin basılıp 3 işçinin kaçırılması ve şantiyenin yakılması, 2 Ekim 2011de Bingöl Havaalanı inşaatının basılarak 4 işçinin tehdit edilmesi, propaganda yapılması ile idari bina ve bir aracın ateşe verilmesi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirnede terör örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER