Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -TMO Edirne Şube Müdürü Duman: -Türkiyede yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyor


EDİRNE (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Edirne Şube Müdürü İbrahim Duman, Türkiyede yılda 550 bin ton ekmeğin israf edildiğini belirtti.
     Edirne Ticaret Borsasından (ETB) yapılan açıklamaya göre, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcıyı ziyaret eden Duman, TMOnun yürütüğü Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasının devam ettiğini hatırlattı.
     Türkiyede ekmek israfının büyük boyutlara ulaştığını belirten Duman, Türkiyede günde 1500 ton, yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyor. Bu israfın ekonomik büyüklüğü ise yıllık 1,5 milyar lira. İsraf edilen bu rakam ile 162 bin asgari ücretliye maaş ödenebilir, 500 okul, 500 yurt ya da 500 kilometre bölünmüş yol yapılabilir ifadelerini kullandı.
     Duman, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle yürütülen kampanya kapsamında, hazırlanan kamu spotunun tüm okullarda öğrencilere izletileceğini, afişlerle de kampanyaya dikkat çekilmeye çalışılacağını kaydetti.
     Yardımcı da israfın küçümsenemeyecek derecede büyük olduğunu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Ankarada yaptığı görüşmede kampanyaya gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söylediğini ifade etti.
    
     -TÜde 5 doçent profesörlüğe, 6 yardımcı doçent doçentliğe yükseltildi-
    
     Trakya Üniversitesinde (TÜ) 5 doçent profesörlüğe, 6 yardımcı doçent de doçentliğe yükseltildi.
     TÜden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin farklı fakültelerinde öğretim üyesi olarak görev yapan 5 doçentin profesörlüğe, 6 yardımcı doçentin de doçentlik kadrosuna yükseltildiği belirtildi.
     Açıklamada, akademik yükselme kazanan öğretim üyelerinin atamalarının yapıldığı kaydedildi.
    
     -Vali Duruere Romanlara verdiği destek için teşekkür-
    
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Edirne Valisi Hasan Duruere Romanlara verdiği destek için teşekkür etti.
     Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Vali Duruerin, Menzilahir Mahallesine yaptığı ziyarette sivil toplum örgütlerine destek verdiğini, mahalle halkının talebi üzerine MOBESE kamerası takılması için talimat vereceğini söylediğini hatırlattı.
     Vali Duruerin Roman mahallerinde yaşanan olumsuzluklara duyarsız kalmadığını ifade eden Şallı, şunları kaydetti:
     Valimiz, Fevzipaşa İlkokulunda hafta sonları düzenleyeceğimiz müzik eğitimi kursları için gerekli desteği vererek enstrümanların alınmasını sağladı. Kendisine tekrar teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın iyi bir müzik eğitimi almasını, boş zamanlarını müzikle geçirmesini, iyi yetişirlerse bu alanın kendilerine ekmek kapısı olmasını hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER