Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesine yeniden başlandı


EDİRNE (A.A) - Havsada hava muhalefeti nedeniyle ara verilen Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesine yeniden başlandı.
     Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Havsa Kaymakamlığınca hazırlanan Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projeye bir süre önce hava muhalefeti nedeniyle ara verildiğini hatırlattı.
     Proje kapsamında Sokollu Mehmet Paşa Camisinde yarım kalan restorasyonun devam ettiğini belirten Demirtaş, çalışmalar çerçevesinde caminin birçok yerinin aslına uygun şekilde restore edileceğini, bu kapsamda kubbelerdeki kalıpların söküleceğini ve cemaat yerinin yenileneceğini bildirdi.
    
     -Kedi ve köpeklere kuduz aşısı-
    
     Havsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelince ilçedeki kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapıldı. Aşının ardından veteriner hekimlerce aşı karnesi düzenlenerek hayvan sahiplerine verildi.
     Havsa ve köylerinde gerçekleştirilen aşı uygulamalarında, 700 doz civarında aşı yapıldı. Vatandaşlar da, uygulamadan memnun olduklarını kaydetti.
    
     -Vergi Haftası-
    
     Havsa Vergi Dairesi Müdür Vekili İbrahim Demiröz ve personeli, Vergi Haftası dolayısıyla ilçedeki esnaf, fabrika ve siyasi partileri ziyaret etti. Ziyaretlerde verginin toplumda bir alışkanlık haline gelmesi gerektiğini belirten Demiröz, vergi ile ilgili bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Gürkan Arda / Cihan Demirci
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER