Edirnenin tarihi dokusu, şarkı klibinde

Edirnenin tarihi dokusu, şarkı klibinde -Sarkıcı Demet Sağıroğlunun Edirnede 2 gün süren klip çekimlerinde, kentin tarihi mekanlarından Meriç Köprüsü ve Rüstempaşa Kervansarayının yanı sıra Karaağaç Yolu ve TÜ Güzel Sanatlar Fakü


EDİRNE (A.A) - Sarkıcı Demet Sağıroğlunun Edirnede 2 gün süren klip çekimlerinde, kentin tarihi mekanları Meriç Köprüsü ve Rüstempaşa Kervansarayının yanı sıra Karaağaç yolu ve Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine yer verdi.
     Sağıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klip çekiminde genellikle Edirnedeki tarihi mekanları kullandıklarını söyledi.
     Çekimler için Edirne Valiliği ve belediyeden izin alındığını belirten Sağıroğlu, Türkiyede sonbahar konseptine uygun olacak tek yerin Edirne olduğunu ifade etti.
     Edirnede, şarkısının tını ve duygusunu ortaya çıkaran bir atmosfer bulunduğunu anlatan Sağıroğlu, şunları kaydetti:
     Çekimlerimizi taş ve eski mekanlarda mekanlarda yaptık. Daha önce internet üzerinden Edirneyi gördüm ve çok beğendim. Gezebildiğim kadarıyla klibi çektiğimiz 2 gün içerisinde Edirneyi gezdim. Yurt dışında ya da her zaman çekilen klipler gibi deniz kenarında olsun istemedim. Klipte bizim görüntülerimiz ve bizi anlatan yerler olsun istedim. Temmuz ayında tamamladığımız Hiç Özlemedin mi şarkısının klip çekimlerini, Meriç Köprüsü, Rüstempaşa Kervansarayı, Karaağaç yolu ve TÜ Güzel Sanatlar Fakültesinden görüntüler yer alıyor.
    
     -Edirnenin tamamı UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almalı
    
     Edirne insanını ve mekanları sıcak bulduğunu anlatan Sağıroğlu, Edirnenin sakin, sorunsuz ve yaşanılacak bir yer olduğunu, ileride ev alıp buraya yerleşmek istediğini ifade etti.
     Kentin, tarihi eserleriyle dikkat çektiğini anlatan Sağıroğlu, Selimiye Camisi UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer alıyor. Aslında sadece Selimiye Camisi değil, Edirnenin tamamı UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almalı. Eski ve tarihi dokusuyla Edirne, tarihi canlı bir şekilde yaşayan bir şehir diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirnenin tarihi dokusu, şarkı klibinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER