Edremitteki kuvvetli yağış

Edremitteki kuvvetli yağış -Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Çetin: Biz bu bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesini ve vatandaşın zarar ve ziyanının tazmin edilmesi gerektiğini düşünüyoruz


BALIKESİR (A.A) - Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin, Edremitte hafta sonunda etkili olan kuvvetli yağışa ilişkin, Biz bu bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesini ve vatandaşın zarar ve ziyanının tazmin edilmesi gerektiğini düşünüyoruz dedi.
     Edremit Ziraat Odası Başkanı da olan Cahit Çetin, yaptığı açıklamada, birçok tarım arazisinin sular altında kaldığına dikkati çekerek, zaman geçirilmeden Edremit genelinin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.
     Selin görünen tarafının, kara yolları kıyısındaki hasarlar olduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti:
     Bir de bunun görünmeyen tarafı var. Görünmeyen taraf, bizim üyelerimizin tarlaları, bahçeleri. Mahsullerin arkasından mal varlıkları, zeytinlikler. Zeytinlikler ikiye yarılmış, toprak kaybı olmuş. Koyun ve inek ahırları yıkılmış. Bununla ilgili araç gereçler zarar görmüş. Tüm çiftçilerimizin evleri de su altında ve ciddi hasarlar var. Bozulan elektronik eşyanın sayısı belli değil. Biz bu bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesini ve vatandaşın zarar ve ziyanının tazmin edilmesi gerektiğini düşünüyoruz."
     Çetin, Tariş olarak afet yardımı yapamadıklarını ifade ederek, Bu tür afetlerde destek için bir fonumuz yok. Bu konuda, üreticimizin mağduriyetini ilgili makamlara ulaştırma konusundaki kararlılığımız var. Şu anda zeytin hasadı Edremitte devam ediyor. Özellikle dağ köyleri olan Ortaoba ve Doyranda, dağ eteklerinde hasat sürüyor. Bu durumda zeytin hasarını da dikkate almak lazım diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Edremitteki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER