Edremitteki kuvvetli yağış

Edremitteki kuvvetli yağış -İlçede ve bağlı yerleşim birimlerinde 2 bine yakın konut ve iş yerinde hasar oluştuğu bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Edremit ve bağlı yerleşim birimlerinde, hafta sonu etkili olan kuvvetli yağışta 2 bine yakın konut ve iş yerinde hasar oluştuğu bildirildi.
     Edremit Kaymakamı Osman Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede hasar tespit çalışmalarının halen sürdüğünü, yağışın çok geniş bir alanı etkilediğini söyledi. Bölgede yazlık konutların fazla olduğunu ifade eden Tunç, Bu yüzden yağışı ve su baskınlarını duyan geliyor, hasar varsa bize dilekçeyle başvuruyor. Bu nedenle başvurular yoğunluğu azalsa da sürüyor dedi.
     Tunç, dün akşama kadar yapılan başvurular ve ön incelemelere göre, ilçe merkezi ile bağlı yerleşim birimlerinde 2 bine yakın konut ve iş yerinde hasar oluştuğunu belirterek, Edremit merkezde 300, bağlı beldelerinden Zeytinlide bin 200, Akçayda 250, Kadıköyde 40, Gürede 70 konut ve iş yerinde hasar var. Bugün de yeni başvurular geliyor. Hemen hemen sonuna yaklaştık. Toplam hasar 2 bin civarında olacak gibi görünüyor diye konuştu.
     Edremit Körfezinde yağışın ardından sosyal dayanışmanın arttığını ve birçok ailenin komşularının yanında kaldığını vurgulayan Tunç, evinde kalamayan bazı ailelerin belediyeler aracılığıyla pansiyonlara yerleştirildiğini, bir bölümü için de Devlet Demir Yolları Sosyal Tesislerinin 15 günlük tahsis edileceğini kaydetti.
     Tarım arazilerine ilişkin kesin bir veriye henüz ulaşamadıklarını anlatan Tunç, çiftçilerin önce evleriyle ilgili sorun yaşadığını, tarla ve bahçesine henüz gitmediğini bildirdi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) alınan bilgiye göre de yağış ve sel suları, köprü, menfez, karayolu ile kanalizasyon ve içme suyu hattında büyük çaplı hasara yol açtı.
     Balıkesir AFAD, kanalizasyon ve içme suyu hattıyla ilgili İller Bankası, yollar için kara yolları ekipleriyle koordineli çalışarak, sorunların kısa sürede çözülmesi amacıyla çaba harcıyor.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Edremitteki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER