Ege Üniversitesinde Robotik Cerrahi Eğitim Programı

Ege Üniversitesinde Robotik Cerrahi Eğitim Programı başladı -Rektör Yılmaz: EGE-1 robotik cerrahi cihazı ve Türkiyede ilk kez kullanılacak robotik simülatörle eğitim verilecek


İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EGE-1 robotik cerrahi cihazı ve Türkiyede ilk kez kullanılacak robotik simülatörle EÜde Robotik Cerrahi Eğitim Programı başlatıldığını söyledi.
     Prof. Dr. Yılmaz, EÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalında düzenlediği basın toplantısında, üniversite bünyesine katılan EGE-1 robotik cerrahi cihazıyla üniversiteye yenilikçi yaklaşım getirmenin yanı sıra cihazı multidisipliner kullanıma sunmayı amaçladıklarını belirtti.
     Ege Öğretiyor sloganıyla Jinekolojik Robotik Cerrahi Eğitim Programını hayata geçirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, Bugüne kadar, üroloji, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinin ortaklaşa kullandığı EGE-1 robotik cerrahi cihazı ve Türkiyede ilk kez kullanılacak robotik simülatörle eğitim verilecek dedi.
     1 Hazirana kadar devam edecek eğitime Türkiyenin çeşitli hastanelerinden 5 kadın hastalıkları ve doğum uzmanının kabul edildiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bugün teknolojiyi öğrenmek için yurt dışına gitmek zorunda olan hocalarımıza Türkiyede öğreterek bu konuda yardımcı olabileceğimizi, bilimin son teknolojiyle Türkiyede gerçekleştiğini de ispat eden bir gün. Çok onurlu ve mutluyum. Arkadaşlarımızın beceri ve deneyimleri bunu yaşamamıza fırsat verdi. Değerli dostlarımız da bunun için bizi tercih etti. EGE-1 robotik cerrahi cihazına eklenecek simülatörle cihazın kullanımı öğretilecek. Simülatör Türkiyede tek, o nedenle EÜde olmasından kıvançlıyız. Bir üst hedefimiz de ikinci bir konsol alarak simülatörle deneyim ve öğretim meselesini daha iyi bir şekle doğru ilerletmek.
     Prof. Dr. Yılmaz, eğitim sertifika programlarının düzenli olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
     EÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şendağ ise Türkiyenin ilk robotik cerrahi eğitim programını başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.
     EÜnün robotik cerrahi cihazını Türkiyede en son alan kurum olmasına karşın kısa sürede eğitim programını başlattıklarını kaydeden Prof. Dr. Şendağ, Öğreten ve bilgiyi paylaşan bir kurum felsefesiyle devam ediyoruz. Bilgi ülkede varsa neden paylaşmıyoruz- Neden hep Avrupa veya ABDde eğitim almak zorundayız- Yurt dışına gitmeye gerek kalmadan robot eğitimini isteyen herkes gelip alabilecek. Programın diğer kurumlara da örnek olacağını düşünüyorum. Hedefimiz, ne biliyorsak onu paylaşmak, hiçbir bilgiyi saklamamak. Bu felsefeyle bugüne kadar çalıştık diye konuştu.
     5 günlük program boyunca kursiyerler, robotik simülatör kullanarak robotik cerrahi konusunda eğitim alacak.
     (ZEY-RMZ-HAN)
<< Önceki Haber Ege Üniversitesinde Robotik Cerrahi Eğitim Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER