Eğitim Araştırma Hastanesine navigasyon cihazı

Eğitim Araştırma Hastanesine navigasyon cihazı -Rizedeki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Türkiyede sadece 3 ya da 4 merkezde bulunan navigasyon cihazı alındığı belirtildi


RİZE (A.A) - Rizedeki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Türkiyede sadece 3 ya da 4 merkezde bulunan navigasyon cihazı alındığı belirtildi.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakülteye bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Servisine navigasyon cihazı alındığını söyledi.
     Dursun, KBB Servisinin son alımlarla çok iyi noktaya geldiğini belirterek, Hastanemize çok değerli navigasyon cihazı kazandırıldı. Navigasyon cihazı özellikle Endoskopik Sinüs Cerrahisinde daha çok önemli olmakla beraber kulak ameliyatlarında da riskli bölgelere girmemizi engelleyen yardımcı cihaz. Navigasyon cihazı ile ameliyat sırasında risk en aza inecek. Cihazdan Türkiyede sadece 3 veya 4 eğitim merkezinde var ve sayıları 10nu bulmuyor dedi.
     Fakülteye teknolojik cihaz alımların devam ettiğini ifade eden Dursun, En gelişmiş kulak burun boğaz mikroskoplarından bir tanesini de hastanemize kazandırdık. Bu mikroskobun full HD bir kayıt sistemi var. Bunlar sayesinde hem yaptıklarımızı daha rahat dokümante edebiliyoruz, hem de asistan arkadaşlarımız eğitim alabiliyor diye konuştu.
     Koklear implant ve iç kulak cerrahisi konusunda da çalışma yaptıklarını anlatan Dursun, şunları söyledi:
     KBB servisine uzman odyolog almaya çalışıyoruz. Biyonik kulak denilen koklear implant ameliyatlarını da Rizede gerçekleştireceğiz. İç kulak cerrahisi ameliyatları daha çok özellik ve deneyim gerektiren ameliyatlardır. Bu olanaklar bize sağlandığı için zamanla bu ameliyatları da Rizede gerçekleştirebileceğiz. Burunla ilgili her tür ameliyatı yapıyoruz. Baş boyun cerrahisi konusunda da her ameliyatı yapıyoruz. Onkoloji Hastanesinin devreye girmesi ile yaptığımız ameliyat sayısında da bir artış olacağını düşünüyoruz
     Dursun, yüksek teknolojik cihazların Rizeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, üniversite ve hastanenin gelişimi için herkesin elini taşın altına koyduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Eğitim Araştırma Hastanesine navigasyon cihazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER