Eğitim

Eğitim-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi açıldı -Eğitim-İş Genel Başkanı Demir: -"Sınıf ve kitle sendikacılığına inanan bir sendikayız"


KIRIKKALE (A.A) - Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Eğitim-İşin sınıf ve kitle sendikacılığına inanan bir sendika olduğunu söyledi.
     Sendikanın Kırıkkale Şubesinin açılışında konuşan Demir, Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini, bugün de Kırıkkale Şubesini açtıklarını belirtti.
     Sendikanın 1990 yılında kurulduğunu ve 2005 yılından itibaren Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarına başladığını belirten Demir, şöyle konuştu:
     "Eğitim-İş, sınıf ve kitle sendikacılığına inanan, Atatürk İlke ve Devrimlerine yürekten bağlı, adalet, özgürlük, barış gibi evrensel değerleri kendine ilke edinmiş, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, parasız ve ulusal eğitimi savunan sınıf ve kitle örgütüdür. Sınıfsal duruşu gereği, etnik köken, dinsel inanç, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın bütün eğitim çalışanlarını bir potada eriten yegane sınıf örgütüdür. Sınıf ve kitle sendikacılığına inanan bir sendikayız. Türkiye genelinde 71 vilayette örgütlendik. 70 bine yakın üyemiz bulunmakta. Emekçi insanın her zaman yanında olacağız."
     Eğitim-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Gökhan Güner de, yeni ve güçlü bir çıkış olarak Eğitim-İş Sendikasının yeniden örgütlenmesinin gündeme geldiğini belirterek, demokratik, antiemperyalist, tam bağımsızlıkçı, halktan yana, toplu sözleşmeli ve grevli sendikal yaşamı hedefleyen mücadeleci bir örgüt olduğunu kaydetti.
     Zafer Caddesindeki açılışa, Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Eğitim İş Sendikası İl Temsilcisi Gökhan Güner, CHP İl Başkanı Ziya Kavlak ile sendika üyeleri katıldı.
     Eğitim-İş Sendikası Genel Başkan Veli Demir, açılışın ardından beraberindekilerle Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER