Eğitim

Eğitim-Bir-Sen üyeleri piknikte bir araya geldi


KAYSERİ (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi üyeleri piknikte bir araya geldi.
     Kıranardı Kent Ormanında gerçekleştirilen pikniğe, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Eğitim-Bir-Sen il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sene bağlı sendikaların il başkanları, aileleri ve yaklaşık 800 sendika üyesi katıldı.
     Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, yaptığı açıklamada, öğretim yılı boyunca yorulan eğitim çalışanlarının düzenledikleri pikniğe katılarak stres attıklarını bildirdi.
     Çeşitli yarışmaların düzenlendiği program kapsamında derece elde edenlere de hediyeler dağıtıldığını belirten Kalkan, Pikniğe katılan üyelere ve ailelerine teşekkür ediyorum. Eğitim-Bir-Sen büyük ve güçlü bir aile. Bunu büyük katılımızla göstermiş oldunuz. Gücümüzü her geçen gün daha da artırmakta. Eğitim-Bir-Senin büyük çabaları sonucu ilk defa memurlar toplu sözleşme hakkı elde etti. Ama sendika kanununun kamu işveren kurulu tarafından geciktirilmesinden dolayı toplu sözleşme çalışmalarındaki yetkimizi kullanmamız yaklaşık 20 ay sonra gerçekleşti. Toplu sözleşmelerde bütün memurlar için altmışın üzerinde yeni hak elde ettik. Ancak 666 sayılı KHK mağduru olan öğretmen ve öğretim elemanlarına ödenmesini talep ettiğimiz ek ödemeyi alamadık. Ek ödeme talebimizle ilgili mücadelemiz devam etmektedir diye konuştu.
     Konuşmanın ardından üyeler birbirleriyle sohbet etti.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER