Eğitim

Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Mama: -Gençlerimizin daha fazla mağdur edilmemesi için tercih süresinin uzatılması ve puanların yeniden hesaplandıktan sonra tercihlerin yapılması gerekir


ADIYAMAN (A.A) - Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Mama, tercih süresinin uzatılmasını ve puanların yeniden hesaplandıktan sonra tercihlerin yapılmasını istedi.
     Mama, yaptığı açıklamada, son yıllarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS) kopya çekildiğini ve soruların çalındığını iddia etti.
     ÖSYMnin KPSSde soruların sızdırılması iddialarına tatmin edici bir yanıt vermediğini öne süren Mama, ÖSYM bu kez de LYSdeki bazı puanlamaları hesaplamadığı iddiaları ile karşı karşıya. Danıştayın bireysel başarı puanı hesaplamasını durdurması üzerine alelacele hesaplama yapan ÖSYM, tercih yapacak genlerimizi içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur dedi.
     Ortaya atılan iddiaların sorumluğunun ÖSYMde olduğunu belirten Mama, şöyle devam etti:
     Gençlerimizin daha fazla mağdur edilmemesi için tercih süresinin uzatılması ve puanların yeniden hesaplandıktan sonra tercihlerin yapılması gerekmektedir.
     Kopyacıların faturasını olağanüstü güvenlik önlemleri ile geçlerimize eziyet çektirerek ödeten ÖSYM Başkanı olmak üzere tüm sorumlular görevlerinden derhal istifa etmelidir. Yaşananlar sınavları şirketlere yaptırmayı planlayanlara ders olmalı, gençlerimizin geleceği rant elde etme arayışlarına kurban edilmemelidir.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER