Eğitim

Eğitim-Bir-Senden Diyarbakır Emniyet Müdürü Güvene destek


SİİRT (A.A) - Eğitim-Bir Sendikası Siirt Şubesi, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güvenin açıklamalarına destek verdi.
     Eğitim-Bir-Sen Şubesinden yapılan açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven hakkında bakanlıkça inceleme başlatıldığı ifade edilerek, Bu incelemeden sonra sayın emniyet müdüründen çözüme yönelik çaba beklemek saflık olur denildi.
     Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Çözüm çözümsüzlükten değil; dile getirilmeyenleri, tabu olan söylemleri konuşarak sorgulamaktan geçiyor. Siirt sayesinde bölgeyi tanıyabilmiş emniyet müdürünün de, bu gerçeklerden hareketle sorgulayıcı ve doğru bir söylem geliştirdiğine inanıyoruz. Söylenecek sözümüz olmalı, korkmadan doğrularımızı söyleyebilmeliyiz. Eğer sözlerimizi sakınacaksak seçimler yapmamızın mantığı nedir- Daha çok demokrasi ve açılım derken, doğruları susturmaya yönelik çabalar bölge insanımızı üzmektedir. Yeni anayasa hazırlama sürecinde susmak değil; konuşmak çözüm sunacaktır. Kaldı ki emniyet müdürünün bahsettiği dağlarda ölen de öldüren de bu ülkenin canları. Bizim barışa dair umutlarımız sönmedi. Konuşarak tartışarak bu sürece katkıda bulunabiliriz. Devletler yeraltı yerüstü zenginlikleri, bitki örtüsü, ve yaban hayvanlarının sahibi olduğunu söyleyip bunları korumaya yönelik yasalar üretebiliyorsa; devlet, dağda ölen insanının da sahibi olmalıdır. Üstelik eğer cezaysa, ölümden daha büyük bir ceza yoktur.
     Açıklamanın son bölümünde eğitime yönelik yapılan her türlü menfi müdahalenin halka yapıldığı hatırlatılarak, Bu olayları Siirt Eğitim-Bir-Sen Şubesi olarak kınıyoruz denildi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER