Eğitimci

Eğitimci-yazar Vakkasoğlu, Kepezde Çanakkaleyi anlattı


ANTALYA (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Kepezde Bir Destandır Çanakkale konferansı düzenlendi.
     Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Konferansta konuşan Vakkasoğlu, Çanakkale zaferinin Cumhuriyetin başlangıcı ve temeli olduğunu belirterek, Başkumandanından son kumandanına, erine, neferine, topçu zabitine kadar hepsinin Çanakkale Zaferinin kahramanı olduğunu söyledi.
     Bugünü şehit ve gazilere borçlu olduklarını vurgulayan Vakkasoğlu,Bunu hiç unutmayacağız. Bugün yeryüzünde Müslüman milletlerin meydana getirdiği devletlerin hepsi heyecanını Çanakkaleye borçludurlar. Şimdi gençler, Çanakkale Savaşında dedelerimiz zafer kazanmış diyorlar. Bu kadar kolay mı- Çanakkale Savaşlarından söz etmemiz lazım. 1915te düşmana karşı Çanakkaleyi geçilmez kılamasaydık, bu millet esareti tatmış olacaktı. Bir kere esareti tattı mı hürriyet, istiklal, varlık gösterme gayreti asla olmazdı dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER