Eğitime hayırsever desteği

Eğitime hayırsever desteği -Kayseride hayırseverler tarafından yaptırılan iki erkek öğrenci yurdunun temeli atıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride hayırseverler tarafından Melikşah Üniversitesi Yerleşkesinde yaptırılan 290 kişi kapasiteli iki erkek öğrenci yurdunun temeli atıldı.
     Hayırseverler Hacı Ali Sözduyar ve Asım Balcı tarafından Hacı Ali-Hayriyye Sözduyar ve Fatma-Nurullah Haskahveci adları ile yaptırılacak iki öğrenci yurdu için üniversite yerleşkesinde temel atma töreni düzenlendi.
     Törende konuşan Melikşah Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, öğrenci sayılarının hızla arttığını söyledi.
     Üniversiteye ait 5 kız, 2 erkek öğrenci yurdunun olduğunu belirten Yalçınöz, "Erkek öğrencilerimiz için yapacağımız iki yurt binamızla bu alandaki önemli bir ihtiyacı karşılayacağız. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
     Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de insanın memleketini sevmesinin fıtri bir duygu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     "Biz şehrimizi seviyoruz, bizim sevgimiz boşuna değil. Ticaret, sanayi şehriyiz. Kendi kendine kalkınıyoruz, gayret ediyoruz. Bugün için hayırseverliğimizle övünüyoruz. 81 ilde övünerek alnımız ak bir şekilde bu hayır işlerinden bahsediyoruz. Bir imtihan dünyasındayız. Bugün varız, yarın yokuz. Bugün burada iki değerli dostumuzun emek ve alın teriyle kazandığı paralarla yurdun temelini atıyoruz. Bu işlere vesile olan arkadaşlara da teşekkür ediyorum."
     Konuşmaların ardından, yurtların temeli atıldı.
     Temel atma törenine, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, belediye başkanları, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk / Musa Özyürek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER