Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası -TMO Trabzon Şube Müdür Vekili Akkuş: Ekmek tüketiminin günlük 95 milyon olduğu ülkemizde maalesef 6 milyon ekmek çöpe atılmaktadır


ARTVİN (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Trabzon Şube Müdür Vekili Mürsel Akkuş, Ekmek tüketiminin günlük 95 milyon olduğu ülkemizde maalesef 6 milyon ekmek çöpe atılmaktadır dedi.
     AKKUş, TMO Genel Müdürlüğünün 75. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Arhavi Belediye Başkan Vekili Namık Köseyi ziyaret ederek Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına destek istedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurum çalışmaları tarafından başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Akkuş, kampanyanın kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün de katkısı ile tüm Türkiyede hayata geçirilmesinin planlandığı belirtti.
     Araştırmalara göre Türkiyede üretilen ekmeğin önemli bir kısmının çöpe gittiğini ifade eden Akkuş, Ekmek tüketiminin günlük 95 milyon olduğu ülkemizde maalesef 6 milyon ekmek çöpe atılmaktadır. Bu rakam lira bazında yıllık 1.5 milyara tekabül ediyor. Kampanyanın tüm kesimlere ulaştırılmasında gerekli çalışmaların yapılması şart oldu. 17 Ocakta başlatılan bu çok önemli sosyal sorumluluk projesinin herkesçe kabul görmesi ve tasarrufa yönelmeleri durumunda amacına ulaşacağına inancımız tamdır diye konuştu.
     Köse ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kampanyaya belediye olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER