Ekmekte yeni standartlar

Ekmekte yeni standartlar -Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Erdeğer: -Isparta ekmeği Türkiyede üretilen ekmeğe örnek


ISPARTA (A.A) - Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, 1 Temmuzda yürürlüğe girecek ekmekteki yeni standartların tamamen tüketicinin lehine olacağını belirterek, Isparta ekmeği Türkiyede üretilen ekmeğe örnek dedi.
     Nuri Erdeğer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta ekmeğinin bakanlık tarafından üretilmesi amaçlanan ekmeğe model olduğunu ifade etti.
     Sağlıklı ekmek modelini Ispartanın uzun zamandır uyguladığını belirten Erdeğer, Isparta ekmeği Türkiyede üretilen ekmeğe örnek. Artık ekmek el değmeden satılacak. Bakkallar ve marketlerin dışında ekmek satışı yapılamayacak diye konuştu.
     Ekmek satışlarında vatandaşların daha önceden seçerek ekmek alma devrinin de sona erdiğini kaydeden Erdeğer, şunları söyledi:
     Bugüne kadar ekmeği bakkal, büfe, market, otobüs durağı gibi yerlerde bulmak mümkündü. Fakat 1 Temmuz itibariyle ortaya çıkan tebliğ sonucunda ekmeği artık her yerde bulmak mümkün olmayacak. Ekmek kasaları gazete kağıdı gibi kağıtlara sarılamayacak, temiz ve hijyenik olacak. Ekmeğin taşındığı araçlar ise son derece güvenli olacak.
     Başkan Erdeğer, yeni uygulama ile ekmekteki tuz oranında ciddi düşüş olacağını söyledi. Ispartada üretilen ekmekteki tuz oranının yıllardan beri düşük tutulduğunu belirten Erdeğer, yeni çıkan tebliği Ispartanın yıllar önce uygulamaya başladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ekmekte yeni standartlar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER