Ekmekteki rekabet kaliteyi düşürebilir

Ekmekteki rekabet kaliteyi düşürebilir -Giresunda bir süredir 1 liradan satılan ekmeğin fiyatının fırıncılar arasındaki rekabetle birlikte 55 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle yetkililer kalitenin de düşebileceğinden endişe ediyor


GİRESUN (A.A) - Giresunda bir süredir 1 liradan satılan ekmeğin fiyatının fırıncılar arasındaki rekabetle birlikte 55 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle yetkililer kalitenin de düşebileceğinden endişe ediyor.
     Giresun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki ekmek rekabetinin Giresunlulara faydalı gibi göründüğünü ancak bunun tam tersi bir durum olduğunu söyledi.
     Vatandaşların kaliteli ucuz ve ekmek yemesinden yana olduklarını dile getiren Kara, Takdir edersiniz ki bir ekmek maliyetine satılıyorsa bunun zararını kim karşılıyor. Vatandaşa ne biçim ekmek yediriliyor. Tabi bunu tüm fırınlar için söylemiyorum. Bu durum hem vatandaşı hem de fırıncıları olumsuz yönde etkilemektedir dedi.
     Kara, fırıncı esnafının ve resmi kurumların devreye girerek bu duruma müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ucuz ekmeğe vatandaş kanmasın diyebiliriz. Atalarımızın bir sözü vardır ucuz etin yahnisi yenmez derler. Anlayana bu laf yeter. Ekmeğe katılan bir maddelerle kilosundan fazla gösterilebiliyor, kalitesine müdahale yapılabiliyor. Maliyeti 60 kuruşun üzerinde olan ekmeğin 55 kuruşa kadar düşmesinin kalitede sıkıntı yaratacağını çok açık şekilde söylemek zorundayım.
    
     -Zorunlu rekabet-
    
     Kentte 18 yıldır fırıncı ustalığı yapan Nihat Türk ise ekmekteki rekabete zorunlu olarak girdiğini belirterek, Çevremdeki fırınlar fiyatları indirince ben de rekabete girdim. Ekmeği çok düşük fiyatla satanlar ekmekle oynuyorlar. Ekmeği satmak için her türlü oyunu yapabiliyorlar. Vatandaşlar ucuz ekmeklere kanmasınlar, ben bunu her zaman söylüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ekmekteki rekabet kaliteyi düşürebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER