Ekonometri bölüm başkanları, DPÜde toplandı

Ekonometri bölüm başkanları, DPÜde toplandı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ), Türkiyedeki çeşitli üniversitelerin Ekonometri bölüm başkanlarının katılımıyla toplantı yapıldı.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) düzenlenen toplantıda konuşan DPÜ İİBF Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut Zortuk, DPÜnün uluslararası organizasyonlar gerçekleştirmeye hazır olduğunu bildirdi.
     Uluslararası Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik Sempozyumunun 14üncüsünün, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaslanın girişimleri sonucu ilk kez yurt dışında organize edileceği bilgisini veren Doç. Dr. Zortuk, şunları kaydetti:
     1993 yılından itibaren önceleri iki yılda bir, daha sonra her yıl gerçekleştirilen sempozyum, 24-27 Mayıs 2013te Bosna Hersekin başkenti Saraybosnada düzenlenecek. Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 600 civarında katılımcı bekleniyor. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, DPÜnün kardeş üniversitesi, bu üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu da Kütahyalıdır.
     Doç. Dr. Zortuk, bildiri sunumlarının 1 Ekim 2012 ile 31 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacağını ve sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgiye www.eyi2013.com web adresinden ulaşılabileceğini belirtti.
     Sempozyumla ilgili hazırlıkların görüşüldüğü toplantının ardından DPÜ İİBF Ekonometri Bölümünün ilk kez 2011-2012 akademik yılında 47 öğrenciyle eğitime başlamış olması dolayısıyla Türkiyenin ilk Ekonometri profesörlerinden Prof. Dr. Ahmet Gökçen tarafından bölüm açılış dersi verildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ekonometri bölüm başkanları, DPÜde toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER