19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, mesaj yayımladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
     Büyükerşen, mesajında, Türk milletinin canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, her türlü saldırıya karşı, gözünü bile kırpmadan şehit ya da gazi olma pahasına korumasını bildiğini kaydetti.
     Türk milletinin bu topraklarda özgür yaşamasını Çanakkalede, Dumlupınarda, Sakarya boylarında ya da Kıbrısta ölüme koşan ya da gazi olan kahramanlara borçlu olduğunu ifade eden Büyükerşen, şunları bildirdi:
     Bunu hiç bir zaman unutmamalıyız. Dün, vatan müdafaası ya da dünya barışı için can veren veya gazi olan kahramanlarımızın torunları, bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canları pahasına mücadele veriyorlar. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürke Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü olan bu günde başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER