Elazığda yıkım gerginliği

Elazığda yıkım gerginliği -7 katlı bir binanın yıkım çalışmaları sırasında dairelerinin zarar gördüğünü ileri süren bitişikteki apartmanın sakinleri, yıkımda görevli müteahhit firma işçilerine tepki gösterdi (Fotoğraflı-Gör


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda 7 katlı bir binanın yıkım çalışmaları sırasında dairelerinin zarar gördüğünü ileri süren bitişikteki apartmanın sakinleri ile yıkımda görevli müteahhit firma işçileri arasında gerginlik yaşandı.
     Zübeyde Hanım Caddesinde sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkılması kararlaştırılan ve bir süre önce tahliye edilen 7 katlı binada, müteahhit firma işçileri tarafından iş makineleriyle yıkım çalışması başlatıldı.
     Çalışmalar sırasında bitişikteki 7 katlı apartmanın bazı dairelerinin zarar gördüğü iddia edildi. Duvarları yıkılan dairelerin sahipleri ile çalışmalarda görevli işçiler arasında tartışma yaşandı. Polis ekiplerinin uyarısı ve çevredekilerin araya girmesiyle taraflar sakinleştirildi.
     Apartman sakinlerinden Güner Ural, gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın yıkımına bir ay önce karar verildiğini ve önlem alınması için gerekli yerlere başvurduklarını dile getirerek, Belediyeye müracaatımızı yaptık, savcılığa müracaatımızı yaptık, böyle bir bina yıkılacak, gerekli tedbiri alın dedik. Yıkan firma, hiltiyle yıkmaya başladı, defalarca kendilerini ikaz ettim, hiltiyle yıkın kardeşim, kepçe vurmayın dedim ifadelerini kullandı.
     Yıkım başladığında evde olmadığını belirten Ural, Camideydim, camiden çıktım, karşı taraftan seyrediyordum. Çok şükür bir şey olmadı, ön tarafı aldılar dedim. Eve geldim bir baktım ki duvar gitmiş dedi.
     Bir gazetecinin Evde oturmaya devam edecek misiniz- sorusu üzerine Ural, kış günü gidecek yerlerinin olmadığını, bu nedenle evde oturmaya devam edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk - İsmail Şen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda yıkım gerginliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER