Elazığdaki cinayet

Elazığdaki cinayet -Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oralı öldüren Akif Yıldırımın yargılanmasına devam edildi


ELAZIĞ (A.A) - Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oralı silahla öldüren Akif Yıldırımın yargılanmasına devam edildi.
     Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Akif Yıldırım, Bediha Oralın babası Şahhaydar, annesi Sabiha, kız kardeşleri Ayten ve Nurhayat Oral ile tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme Başkanı İsmail Sezgin, geçen duruşmada dinlenilmesine karar verilen sanığın amcası Nazımın Erzurumda, kardeşi Ömerin ise Manisada alınan ifadelerini okudu.
     İfadelerin okunmasının ardından sanık avukatı Ferhat Tozkoparan, tanık anlatımları ile daha önce dinlenen maktulün kardeşinin beyanının da tahrike ilişkin savunmalarını doğrular nitelikte olduğunu iddia etti.
     Tozkoparan, müvekkilinin, Oralın nişanlılık döneminde başka bir kişiyle telefonda görüştüğünü öğrendiğini ileri sürerek, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından (TİB) daha önce istenen, sanığın üstüne kayıtlı, genç kızın kullandığı telefona ait dökümlerin 2011 yılının Kasım ayından itibaren düzenlenerek yeniden istenmesini talep etti.
     Oral ailesinin avukatı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemirin eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir ise, tahrik iddialarını kabul etmediklerini söyledi. Son zamanlarda kadına yönelik şiddetin arttığını ve Türkiyenin bu konuda 127 ülke arasında 123. sıraya gerilediğini dile getirerek, olayların bu noktaya gelmesinde tahrik uygulaması ve cezasızlık halinin etkili olduğunu savundu.
     İddia edilen telefon görüşmelerinden sanığın haberi olmasına rağmen nişanlılık halini uzun süre devam ettirdiğini öne süren Baydemir, Son olarak da kanaatimizce daha önce kurguladığı ve planladığı eylemi gerçekleştirmek için sabahın erken saatlerinde görüşmek için amcası ile gelmiştir. Halbuki yaptığı söylenen görüşmelerden de aylar öncesinden haberdardır dedi.
     Avukat Tozkoparanın TİB dökümlerinin Kasım ayından itibaren yeniden düzenlenip gönderilmesi talebini reddeden mahkeme, esas hakkındaki mütalanın hazırlanması için duruşmayı erteledi.
     29 Nisanda meydana gelen olayda, 21 yaşındaki Bediha Oral, ayrılmak istediği belirtilen nişanlısı Akif Yıldırım tarafından silahla öldürülmüştü.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdaki cinayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER