Elbistandan kısa kısa

Elbistandan kısa kısa -Eğitim iş kolunda yetkili sendike Eğitim Bir Sen oldu


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Elbistan ilçesinde eğitim iş kolunda yetkili sendike Eğitim bir Sen oldu.
     Sendika şube başkanı Tahsin Çıplak, yaptığı açıklamada, yetkili sendika belirleme çalışmalarının sona erdiğini, 816 üyeleri olduğunun tespit edildiğini söyledi.
     İlçede eğitim iş kolunda en fazla üyeye sahip olan sendikalarının yetkili sendika olduğunu ifade eden Çıplak, "Üye çalışmalarında desteklerini esirgemeyen başta yönetim kurulumuz olmak üzere tüm işyeri temsilcilerimize ve üyelerimize çok teşekkür ederim. Sendikamız ilçemizde tüm eğitim çalışanlarının ve üyelerinin daima yanındadır" dedi.
    
     -Elektrik Kesintisi
    
     Elbistanda elektrik kesintisi yapılacak.
     Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ İşletme Müdürü Süleyman Öner, yaptığı açıklamada, hat bakım ve onarım çalışması nedeniyle 20 Mayısta Cumhuriyet mahallesinde, 21 Mayısta Kümbet mahallesinde elektrik kesintisi uygulanacağını kaydetti.
     Öner, kesintinin 08.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleşeceğini bildirdi.
    
     -Ceviz budama eğitimi
    
     Elbistanda üreticileri uygulamalı ceviz budama eğitimi verildi.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından Büyükyapalak beldesinde Ramazan Karakaşa ait ceviz bahçesinde eğitim verildi. Eğitimde, üreticilere ceviz ağaçları ve fidanlarında budama, cevize şekil verme ve verim budaması konuları uygulamalı olarak anlatıldı.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, ceviz ağaçlarının zamanında budanmaması halinde gereğinden fazla geliştiğini, bu durumun ileride budamayı, ilaçlamayı ve meyve verimini zorlaştırdığını söyledi.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Elbistandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER