EMITTte Bartına ilgi

EMITTte Bartına ilgi


BARTIN (A.A) - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) yer alan Bartın standının ilgi gördüğü bildirildi.
     Bartın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezindeki fuar açılışına Bartın Valisi Bülent Savur, Belediye Başkanı Cemal Akın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun ile bazı turizm firmalarının katıldığı belirtildi.
     Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) katkılarıyla ilin kültürel ve turizm değerlerinin tanıtıldığı fuarda Bartının geleneksel el sanatı olan Bartın işi tel kırma defilesinin de düzenlendiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
     Fuarın ilk gününde düzenlenen tel kırma defilesi ilgiyle izlenerek büyük beğeni topladı. Vali Bülent Savur, defile açılışında yaptığı konuşmada Bartının önemli bir kültürel mirasa sahip olduğunu ve Bartınlıların inceliklerini ve duygularını bu teller sayesinde tüle işlediklerini, Bartın ilinin turizmde bir marka olacağını belirten konuşma yapmıştır. Bartın el işi tel kırma ve tel sarmanın yanında ahşap oymacılığı, tarihi ev maketleri, Kurucaşile taş sac ve ilimizi tanıtıcı diğer materyallerin yer aldığı fuardaki standımız büyük ilgi görmektedir
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber EMITTte Bartına ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER