Emniyet kemeri simülatörle anlatıldı

Emniyet kemeri simülatörle anlatıldı -Sivas Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar simülatöre bindirilerek emniyet kemeri takmanın önemi konusunda uygulamalı olarak bilgilendirildi


SİVAS (A.A) - Sivasta vatandaşlar simülatöre bindirilerek emniyet kemeri takmanın önemi konusunda uygulamalı olarak bilgilendirildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte, Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bahçesine emniyet kemeri simülatörü konuldu. Etkinliğe katılan polisler, basın mensupları ve vatandaşlar, 10 kilometre hızla giden araçta çarpma anında oluşan sarsıntıyı hissettiren simülatöre bindi.
     Bu sırada, görevli polislerce katılımcılara emniyet kemeri takmanın önemi anlatıldı.
     Kendisi de simülatöre binen Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu aracın özel olarak üretildiğini söyledi.
     Simülatörde, emniyet kemerinin öneminin ve etkisinin uygulamalı olarak gösterildiğini belirten Emirza, "Vatandaşlarımızdan bu aracı denemelerini istiyoruz. Vatandaşlarımıza araçlarında emniyet kemeri takmaları uyarısında bulunuyoruz çünkü emniyet kemeri sizi hayata bağlar" dedi.
     Etkinliğe katılanlara trafik kurallarına ilişkin bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı, radar aracı hakkında bilgiler verildi.
     Simülatörün 15 Nisana kadar müze bahçesinde kalacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Emniyet kemeri simülatörle anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER