Emniyetten fahri trafik müfettişlerine bilgilendirme toplantısı

Emniyetten fahri trafik müfettişlerine bilgilendirme toplantısı


HATAY (A.A) - Hatay İl Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü, fahri trafik müfettişlerine bilgilendirme toplantısı yaptı.
     Trafik Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Lütfü Özyurt, Polis Evinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasında, amaçlarının fahri trafik müfettişleriyle trafik polisleri arasındaki işbirliğini artırmak olduğunu belirtti.
     Yapılan toplantıyla müfettişlere bir kez daha görevlerinin hatırlatıldığını ifade eden Özyurt, ayrıca trafikte görülen aksaklıkların ve çözüm yollarının belirleneceğini kaydetti.
     Fahri trafik müfettişlerinin görüş ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Özyurt, şunları söyledi:
     Sizlerin çevrede dolaşırken bizim göremediğimiz eksikleri bildirmeniz ve trafik güvenliği konusunda görüşleriniz söylemeniz çok önemli. Trafik polisleri belirli bir sayıda olduğu için belli bölgelerde bulunabiliyor ama sizler her yerde fark ettirmeden görev yapabildiğiniz için trafikteki aksaklıkları daha rahat görebiliyorsunuz. Bizler trafik polisleri olarak kendi görevli olduğumuz yerde ceza uygulayabiliyoruz ve müdahale edebiliyoruz. Sizler ise Türkiyenin her yerinde karşılaştığınız eksiklikler konusunda müdahale edebiliyorsunuz. Tabi ki fahri trafik müfettişliğinin gizliliği var. Ondan dolayı direkt muhatap olmuyorsunuz. Sadece gördüğünüz aksaklıkları tutanağa geçirmek suretiyle bizimle paylaşıyorsunuz. Bu vesileyle insanlarımız her yerde her şekilde denetlendiğini hissediyor. Bu çok önemli, insanların kendisinin devamlı denetlendiğini hissini alması ve bu şekilde trafikte gezmesi onlara daha dikkatli ve duyarlı davranmasını sağlayacaktır. Bu da kazalara engel olacaktır. Sizler de fahri trafik müfettişi olarak adaletli ve tarafsız davranmak zorundasınız.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER