En büyük balığı avlamak için yarışıyorlar

En büyük balığı avlamak için yarışıyorlar -6. Geleneksel Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışmasının ilk gününde 6 kilo 980 gram ağırlığındaki sazanı yakalayan takım, birinci oldu


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide düzenlenen 6. Geleneksel Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışmasının ilk gününde 6 kilo 980 gram ağırlığındaki sazanı yakalayan takım, birinci oldu.
     Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) Derince ilçesindeki Tahtalı Göletinde başlayan yarışmaya 50 takımdan 135 yarışmacı katılıyor.
     İngiltere, Düzce, Tekirdağ, Zonguldak, Ankara, Eskişehir, Bursa, Sakarya, İstanbul ve Edirne gibi birçok ilden gelen avcılar, en büyük sazanı yakalamak için mücadele ediyor. Yarışmanın ilk gününde Kocaeliden katılan Mehmet Avcı ve Hacı Karalardan oluşan Carp41 takımı, 6 kilo 980 gram ağırlığındaki sazanla birinci oldu.
     Fotoğraflanarak kayıt altına alınan balıklar, suya geri salındı.
     KAMADER Başkanı Engin Uztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmanın marka haline geldiğini belirterek, Yarışmanın başta Kocaeli olmak üzere, ülkedeki amatör balıkçılığa olumlu yönde katkı sağladığı apaçık ortadadır dedi.
     2 Eylül Pazar günü sona erecek yarışmada İnsan, Doğa ve Balık konulu fotoğraf yarışması düzenlenecek.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber En büyük balığı avlamak için yarışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER