En genç uluslararası usta yoluna devam

En genç uluslararası usta yoluna devam ediyor -14 yaşındaki milli satranççı Vahap Şanal: Beni sevindiren, doğru yolda ilerlediğimi görmek. Çalışmalarımın karşılığını aldığım için mutluyum -Türkiyede satrançla ilgilenen sa


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Satrançta uluslararası usta (IM) unvanına ulaşan en genç milli sporcu Vahap Şanal, elde ettiği bu büyük başarıyı, Beni sevindiren, doğru yolda olduğumu görmek. Çalışmalarımın karşılığını aldığım için mutluyum sözleriyle değerlendirdi.
     Slovenyada geçen ay yapılan Dünya Yaş Grupları Şampiyonasının ikinci turunda 2400 Elo puanına ulaşan 14 yaşındaki Vahap Şanal, uluslararası usta unvanına ulaşarak bunu elde eden en genç Türk sporcu olmayı başardı.
     Eğitimini MEV Koleji Güzelbahçe Anadolu Lisesinde sürdüren Vahap Şanal, 2011de Türkiye Satranç A Milli Takımına seçilen en genç sporcu olmuştu. Vahap Şanal, 21-29 Aralık tarihlerinde Birleşik Arap Emirliklerinde gerçekleştirilecek 2012 yılının son mücadelesi olan Dünya Şehir Takımları Şampiyonasında da Türkiyeyi temsil edecek 4 sporcudan biri olacak.
     Şanal, satrançta uluslararası usta unvanını alarak elde ettiği başarıyı AA muhabirine değerlendirdi.
     Satrançta ana hedefinin uluslararası usta olmak olmadığını ifade eden Şanal, Ancak daha üst seviyelere çıkmanın yolu uluslararası usta olmaktan geçiyordu. Beni sevindiren, doğru yolda ilerlediğimi görmek. Çalışmalarımın karşılığını aldığım için mutluyum dedi.
    
     -Oyun kalitemi yükseltmek istiyorum-
    
     Genç satranççı, daha üst seviyeye yükselme hedefine ulaşmak için aynı düşünceyle çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Öncelikle oyun kalitemi yükseltmek için çalışmaya devam ediyorum. Zaten hedefimi çok daha önce koymuştum. Bana kalan bu hedefimi gerçekleştirmek, istikrarlı bir şekilde ilerlemeye, bu doğrultuda çalışmalarımı eksiksiz bir şekilde yapmaya gayret ediyorum. Okulumu aksatmadan ilerlemeye çalışıyorum, şimdilik bu iyi gidiyor.
     Bu süreçte okulundan çok destek gördüğünü, kendisine turnuvalar nedeniyle okuldan uzak kaldığı dönemleri daha sonra telafi etme şansı tanındığını ifade eden Şanal, okul yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür etti.
     Şanal, satranç ve okulu bir arada götürmenin hiç kolay olmadığını, özellikle lise eğitimine başlamasıyla işlerinin biraz daha zorlaşmasından yakınarak, Satranç için çok sistemli çalışmak gerekiyor. Ancak ilköğretimden sonra liseye başlamamla çalışmalarım programsızlaştı. İlkokulda derslerim daha kolaydı, lisede daha zorlaştı dedi.
    
     -Umutsuzluğa kapılmamak gerek-
    
     Vahap Şanal, satrançta Türkiyenin durumu hakkında yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi:
     Türkiyede satrançla ilgilenen sayısı az değil, çok fazla sayıda mücadele eden olmasına rağmen, bazıları daha ilk turnuvada dereceye giremeyince satrançla ilgilenmeyi bırakıyor. Ancak ilk turnuvada birinci olunmuyor. Umutsuzluğa kapılıyorlar. Satrancı bırakmamak ve çalışmaya devam etmek çok önemli.
    
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber En genç uluslararası usta yoluna devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER