Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız soruları, yanıtladı (Türk uçağının düşürülmesi), Bu toz dumanın arasında çok şey konuşulur. Yalnızca tek yerden yapılan açıklamaya dikkat etmek lazım -1 milyar doları aşacak olan bir yatırı


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hatayın güneybatısında düşürülen Türk uçağının Kıbrıs açıklarındaki petrol arama faaliyetlerini gözlediğine yönelik iddialara ilişkin olarak, Bu toz dumanın arasında çok şey konuşulur. Yalnızca tek yerden yapılan açıklamaya dikkat etmek lazım dedi.
     Bakan Yıldız, Kayseri Marinada yapılan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün de katılacağı brifing toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorularının yanıtladı.
     Suriye tarafından düşürülen askeri uçağının Kıbrıs açıklarında yürütülen petrol arama faaliyetlerini gözlediğinine ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Yıldız, böyle durumlarda çok fazla şey konuşulduğunu söyledi.
     Yıldız, Bu toz dumanın arasında çok şey konuşulur. Yalnızca tek yerden yapılan açıklamaya dikkat etmek lazım. Dün Başbakanımız başkanlığında bir güvenlik toplantısı vardı. Ve toplantının ardından bir açıklama yapıldı. Temkinli olmak lazım. Hem basınımıza hem de bizlere fazlaca görev düşüyor. Cümlelerimizi dikkatli kullanmak lazım diye konuştu.
     Yıldız, Başbakan Erdoğan ile Çine yaptığı seyahatteki görüşmelerin sonuçlarının alınmaya başladığını söyleyerek, yerli kömür ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili, çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yıldız, şöyle konuştu:
     Yerli kömürümüzde yapacak çok fazla işimiz var. Hazırlıklarını yaptık. Hem TKİnin hem EÜAŞın hem de MTAnın çalışmaları sürüyor. Adana Tufanbeylide yapılan ihalenin hızlıca kontratına geçiyoruz. 1 milyar doları aşacak olan bir yatırımı Çinli firma kazanmıştı. Bizim modelimiz yatırımcının yanında yer alacak bir model. 330 milyon ton civarındaki düşük kalorili kömürü yatırımcıya parayla satmıyoruz. Ciddi yatırımcımıza 30 yıllığına veriyoruz. Herhangi bir gerekçeyle yatırım yapamayacak olan yatırımcıdan 6 ay sonra kömürü geri alıyoruz. Burada ne devlet zarara uğramış oluyor, ne de yatırımcı kömüre para bağlamamış oluyor. Bu modelin çok tutarlı olduğunu özel sektörle beraber yaptığımız toplantılarda kendileri de bize söylediler.
     Çinin plase edilmeyi bekleyen çok ciddi yüksek miktarlarda parası var. Ve Türkiyede yatırım yapılacak yerli kömürde 24-25 milyar dolarlık bir yatırım portföyümüz var. 2023 yılına kadar sayın Başbakanımızın önümüze koyduğu hedef doğrultusunda, yerli kaynaklara çok ağırlık veriyoruz, onlardan bir tanesinin anlaşmasının Pazartesi sabah 10.00da inşallah yapmış olacağız. İşi de inşallah başlatmış olacağız Türkiyemiz adına da hayırlı uğurlu olsun.
    
     Muhabir: Eda Ünlü Özen/Yıldız Aktaş
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER